Santoku nože

61 položek celkem
santoku z jubilejni serie 1778 v delce 17 cm 4ed05eaf4aff0274c7c295f244702983
Akce Sticker
15 967 Kč –24 %
12 123 Kč
FDCK8164217H
Santoku nůž KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
Akce Sticker
7 499 Kč –20 %
5 999 Kč
DNGRSXL9303
Santoku nůž KATAI 18 cm, Forged
Akce Sticker
3 409 Kč –20 %
2 727 Kč
FORGEDSDV620711
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
Akce Sticker
3 678 Kč –25 %
2 722 Kč
ZW38407181
181124 santoku nuz amici wusthof 17 cm 1
Akce Sticker
6 099 Kč –10 %
5 489 Kč
WU1011331317
nuz santoku manmosu dellinger 18 cm 1
Akce Sticker
3 999 Kč –20 %
3 199 Kč
DNGRSXLKH109
Santoku nůž OLIVE 18 cm, Forged
Akce Sticker
1 856 Kč –19 %
1 485 Kč
FORGEDSDV307427
177329 sebrasantoku18cm hr1 kl 1536x253
Akce Sticker
1 841 Kč –19 %
1 473 Kč
FORGEDSDV623521
Santoku nůž KATAI 14 cm, Forged
Akce Sticker
3 094 Kč –20 %
2 475 Kč
FORGEDSDV620681
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž