odpocet
1 den
10 hodin
39 minut
16 sekund

Santoku nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
33 položek celkem
18 cm - 18 cmZrušit filtry
Santoku nůž OLIVE 18 cm, Forged
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV307427
Santoku nůž PINK SPIRIT 18 cm, růžová, F.DICK
–15 %
2 225 Kč
2 618 Kč
Promo
FDCK8174218K79
Santoku nůž ALL * STAR 18 cm, černé logo, Zwilling
–40 %
1 631 Kč
2 720 Kč
Promo
ZW1020445
Santoku nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger
–20 %
1 999 Kč
2 499 Kč
Promo
DNGRKH171
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
–18 %
3 009 Kč
3 678 Kč
Promo
ZW38407181
Santoku nůž SOK COCOBOLO WHITE DAMASCUS 18 cm, hnědá, Dellinger
Novinka –20 %
2 126 Kč
2 658 Kč
Promo
DNGRDSKBJSA7
177131 3 santoku se specialnim vybrusem dick ze serie red spirit v delce 18 cm 255eb793b9f41265d41b50e1348a9314
2 619 Kč
FDCK8174218K
Santoku nůž KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
–20 %
5 999 Kč
7 499 Kč
Promo
DNGRSXL9303
177329 sebrasantoku18cm hr1 kl 1536x253
–20 %
1 472 Kč
1 841 Kč
Promo
FORGEDSDV623521
Kategory
Santoku nůž DARKNITRO 18 cm, hnědá, F.DICK
–15 %
4 696 Kč
5 525 Kč
Promo
FDCK81142182
Santoku nůž KATAI 18 cm, Forged
–20 %
2 727 Kč
3 409 Kč
Promo
FORGEDSDV620711
Santoku nůž INTENSE 18 cm, Forged
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV620124
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
–20 %
1 388 Kč
1 736 Kč
Promo
WM1896176032
Santoku nůž PROFESSIONAL "S" 18 cm, ZWILLING
3 195 Kč
ZW31117181
Santoku nůž BRUTE 18 cm, Forged
–20 %
1 484 Kč
1 856 Kč
Promo
FORGEDSDV620155
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
–15 %
2 714 Kč
3 193 Kč
Promo
FDCK8194218K
Santoku nůž VIVUM 18 cm, ocel, hnědá, F.DICK
–15 %
2 319 Kč
2 729 Kč
Promo
FDCK83642182KH
Santoku nůž ICE FORCE K2320614 18 cm, nerez, Tefal
–20 %
365 Kč
457 Kč
Promo
TEFK2320614
Santoku nůž  SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger
–20 %
1 999 Kč
2 499 Kč
Promo
DNGRKH204
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž