Sekáčky a drtiče

5 položek celkem

Kráječe a drtiče potravin - rychlé a účinné zařízení na krájení potravin

Co je to sekáček na potraviny?

Sekáček potravin je kuchyňský spotřebič, který se používá k rychlému a efektivnímu mletí a sekání potravin. Obvykle se skládá z nádoby vybavené řeznými noži a víka. Když uživatel vloží do nádoby potraviny určené k nakrájení a zapne přístroj, potraviny se rychle nakrájí na menší kousky.

Sekáčky potravin lze použít k sekání široké škály ingrediencí, jako je ovoce, zelenina, ořechy a bylinky. Sekáčky šetří čas a námahu v kuchyni a jsou užitečné zejména při přípravě ingrediencí do pokrmů, jako jsou saláty nebo smažená jídla.

Nabízíme široký výběr sekáčků a drtičů potravin na Kulina, od známých výrobců, jako jsou např KitchenAid, Tefal, a WMF.

Jaký je rozdíl mezi sekáčkem potravin a kuchyňským food processor?

Kuchyňské sekáčky a kuchyňské roboty jsou kuchyňská zařízení používaná k sekání, krájení a mletí surovin. Oba přístroje se však v některých důležitých ohledech výrazně liší.

food processor je složitější zařízení než sekáček potravin. Sekáčky potravin se běžně používají k rychlým a přesným úkonům, jako je krájení ořechů, cibule nebo česneku. Pomáhají také s přípravou malých množství salátových dresinků, pesta a salsy.

Kuchyňský food processor je v porovnání se sekáčkem větší a výkonnější zařízení. Je vybavena motorem, který pohání více nástavců a nožů, což umožňuje provádět větší rozsah prací. food processor také umí hníst těsto a sekat, krájet, drtit a mixovat potraviny.

Kterou zeleninu nebo potraviny mohu nakrájet elektrickým sekáčkem?

Elektrickým sekáčkem lze snadno a rychle nasekat širokou škálu druhů zeleniny. Mezi zeleninu, kterou lze nasekat pomocí elektrický sekáček , patří cibule, česnek, mrkev, celer, zelená paprika, brokolice, květák, zelí, cuketa, brambory, sladké brambory, rajčata, houby, zelené fazolky, hrášek, kukuřice, špenát, kapusta, salát, ředkvičky atd.

Je třeba mít na paměti, že při sekání některé zeleniny v elektrický sekáček je třeba dbát zvýšené opatrnosti, protože by se mohlo stát, že bude nakrájena příliš najemno nebo se změní v pyré.

Nezapomeňte, že zelenina by měla být nakrájena v době, kdy ji budete jíst, protože příliš dlouhé krájení způsobuje ztrátu některých nutričních hodnot. Na druhou stranu, krájení některých druhů zeleniny, jako je celer, salát a pastinák, může zvýšit obsah polyfenolů.

Pokud potřebujete další nástroje pro zpracování čerstvé nebo vařené zeleniny, podívejte se na naši nabídku kuchyňských struhadel a kráječů, krájecích prkének, lisů a mačkadel.