Sekáčky na maso
Sekáček - váš výkonný kuchyňský nástroj
Co je to sekáček a k čemu ho můžete použít?
Sekáček je obrovský nůž připomínající sekeru s obdélníkovou čepelí. Ačkoli se může zdát nepohodlný, jakmile ho začnete používat, budete ho používat stejně často jako kuchařský nůž. Jeho silnou čepel lze použít na:
- štěpení velkých kusů měkkých kostí
- krájení velkých kusů masa
- krájení velké zeleniny, jako je dýně, zelí nebo dýně
- krájení všech druhů zeleniny
- drcení stroužků česneku
- filetování ryb
- nabírání nakrájených surovin a jejich přenášení do hrnce, pánve nebo pánve wok
Kolik druhů sekáčků existuje?
Na Kulina, najdete výběr prvotřídních sekáčků od světoznámých značek, jako jsou Wusthof a Zwilling. Výběr správného sekáček je zásadní a závisí na úkolu, který chcete nejčastěji provádět, a na surovinách, které s ním chcete připravovat. Existuje několik druhů sekáčků, které si můžete koupit, s čepelemi různých tvarů a velikostí a každý z nich má své vlastní vlastnosti.
- Sekáček na maso
Sekáček na maso je kulinářský nástroj, který se používá k porcování velkých porcí masa, šlach a kostí. Sekáčkem lze zpracovávat měkčí kousky masa a také sekat kosti, chrupavky a šlachy. Bez problémů zvládne hovězí, vepřové i rybí maso a obvykle se používá k dělení pečeně a drůbeže.
- Čínský sekáček
Velké nože známé jako "čínské sekáčky" se obvykle používají v čínské kuchyni, ale jsou vhodné i pro různé formy domácího vaření. Mají širokou čepel s měkkými křivkami a zaobleným ostřím. Po sekáčku na čínu budete sahat každý den, abyste mohli sekat, krájet, sekat na kostičky a mlet všechny ingredience pro svá oblíbená jídla.
- Sekáček na zeleninu
Sekáček na zeleninu - velký hranatý nůž s velmi širokou čepelí - je ideální pro krájení velké zeleniny, jako je zelí, sekání tvrdé zeleniny, jako je mrkev, cibule a celer, ale i měkčí zeleniny, jako jsou rajčata.
Jak se starat o sekáček?
Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám sekáček vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:
- nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
- pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
- abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
- nůž na šunku skladujte odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo stojan nablok na nože nebo pouzdro na nůž
- pravidelně brousit sekáček pomocí brousek na nože -
- používat prkénko dostatečně velké, aby se na ně vešla šunka, kterou chcete nakrájet