odpocet
2 dny
2 hodiny
32 minut
33 sekund

Sekáčky na maso

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
3 položek celkem
Hnědá Zrušit filtry
Sekáček na maso ALPHA OAK 18 cm, hnědá, Güde Solingen GUDEE74018
Čínský kuchyňský nůž  ROSE WOOD DAMASCUS 16,5 cm, Dellinger DNGRXZB27RW7CH
Mačeta URBAN FARMER 18 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU1025247918

Sekáček - váš výkonný kuchyňský nástroj

Co je to sekáček a k čemu ho můžete použít?

Sekáček je obrovský nůž připomínající sekeru s obdélníkovou čepelí. Ačkoli se může zdát nepohodlný, jakmile ho začnete používat, budete ho používat stejně často jako kuchařský nůž. Jeho silnou čepel lze použít na:

  • štěpení velkých kusů měkkých kostí
  • krájení velkých kusů masa
  • krájení velké zeleniny, jako je dýně, zelí nebo dýně
  • krájení všech druhů zeleniny
  • drcení stroužků česneku
  • filetování ryb
  • nabírání nakrájených surovin a jejich přenášení do hrnce, pánve nebo pánve wok

Kolik druhů sekáčků existuje?

Na Kulina, najdete výběr prvotřídních sekáčků od světoznámých značek, jako jsou Wusthof a Zwilling. Výběr správného sekáček je zásadní a závisí na úkolu, který chcete nejčastěji provádět, a na surovinách, které s ním chcete připravovat. Existuje několik druhů sekáčků, které si můžete koupit, s čepelemi různých tvarů a velikostí a každý z nich má své vlastní vlastnosti.

  • Sekáček na maso

Sekáček na maso je kulinářský nástroj, který se používá k porcování velkých porcí masa, šlach a kostí. Sekáčkem lze zpracovávat měkčí kousky masa a také sekat kosti, chrupavky a šlachy. Bez problémů zvládne hovězí, vepřové i rybí maso a obvykle se používá k dělení pečeně a drůbeže.

  • Čínský sekáček

Velké nože známé jako "čínské sekáčky" se obvykle používají v čínské kuchyni, ale jsou vhodné i pro různé formy domácího vaření. Mají širokou čepel s měkkými křivkami a zaobleným ostřím. Po sekáčku na čínu budete sahat každý den, abyste mohli sekat, krájet, sekat na kostičky a mlet všechny ingredience pro svá oblíbená jídla.

  • Sekáček na zeleninu

Sekáček na zeleninu - velký hranatý nůž s velmi širokou čepelí - je ideální pro krájení velké zeleniny, jako je zelí, sekání tvrdé zeleniny, jako je mrkev, cibule a celer, ale i měkčí zeleniny, jako jsou rajčata.

Jak se starat o sekáček?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám sekáček vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nůž na šunku skladujte odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo stojan nablok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit sekáček pomocí brousek na nože -
  • používat prkénko dostatečně velké, aby se na ně vešla šunka, kterou chcete nakrájet