odpocet
1 den
10 hodin
35 minut
13 sekund

Škrabky

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
40 položek celkem
Škrabka na zeleninu GREEN TOOLS 14 cm, zelená, plast, Eva Solo
–21 %
ES531546
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf WM1872616030
145028 skrabka dekorativni julienne profi plus wmf
736 Kč
WM1873546030
Škrabka na zeleninu PROFI PLUS , výkyvná, WMF
752 Kč
WM1871556030
Škrabka na auto, skládací, Eva Solo
1 201 Kč
ES571160
144923 skrabka na zeleninu profi plus wmf
456 Kč
WM1871396030
Škrabka na zeleninu INGRENIO, Tefal
–8 %
246 Kč
269 Kč
TEFK2071014
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL 14 cm, zelená, Eva Solo ES531512
Škrabka na zeleninu PRO, ZWILLING
674 Kč
ZW37160021
Škrabka na zeleninu, oboustranná, Victorinox
179 Kč
VN50209
Kategory
Škrabka na citrusovou kůru PROFI PLUS , WMF
492 Kč
WM1871436030
Škrabka na zeleninu MULTI-PEEL™, zelená, Joseph Joseph
–15 %
253 Kč
299 Kč
JS10108
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014, Tefal
–10 %
241 Kč
269 Kč
TEFK2074014
Škrabka na zeleninu, oboustranná, černá, Victorinox VN50203
Škrabka na zeleninu INGENIO K2071814, Tefal
259 Kč
TEFK2071814
Škrabka na zeleninu, nerezová, Victorinox
479 Kč
VN76074
Škrabka na rajčata, zelená, Victorinox
170 Kč
VN760754
Škrabka na zeleninu, černá, Victorinox
149 Kč
VN760733
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.