Škrabky

32 položek celkem
Výkyvná škrabka na zeleninu Profi Plus WMF
679 Kč
WM1871556030
144923 skrabka na zeleninu profi plus wmf
456 Kč
WM1871396030
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
256 Kč
TEFK2071814
Skládací škrabka na auto Eva Solo
1 201 Kč
ES571160
Škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
510 Kč –16 %
425 Kč
ZW37160021
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL Eva Solo 14 cm zelená ES531512
Škrabka na brambory Victorinox nerezová
460 Kč
VN76074
Škrabka na rajčata Victorinox růžová
164 Kč
VN760755
škrabka na brambory victorinox oranžová
169 Kč
VN760759
Škrabka na brambory Victorinox černá
190 Kč
VN760733
Škrabka na rajčata Victorinox zelená
170 Kč
VN760754
Multi škrabka na ovoce a zeleninu Fissler
500 Kč
FS00104001000
Škrabka s příčnou čepelí  Pro ZWILLING
665 Kč –15 %
560 Kč
ZW37160008
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná černá
200 Kč
VN50203
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf
710 Kč
WM1872616030
Výkyvná škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
615 Kč
ZW37160036
OXO11261400 1 OXO11261400
Škrabka na led s dřevěnou rukojetí Eva Solo
721 Kč
ES561165
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná
300 Kč
VN50209
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.