Sous Vide hrnce a příslušenství

2 položek celkem
166361 folie do vakuovacky zu 3614 severin
399 Kč
SEVEZU3614
media 3922663
671 Kč –10 %
599 Kč
SEVEZU3617

Vakuová varná konvice Sous-vide - váš neobvyklý kuchyňský pomocník

Francouzský výraz sous vide, který v překladu znamená "ve vakuu", označuje metodu vaření, při níž se potraviny vloží do vzduchotěsné nádoby a ponoří do hrnce s vodou, která se zahřeje na určitou teplotu.

Jaké jsou největší výhody vaření sous vide?

Ačkoli vaření metodou sous vide vyžaduje specifické vybavení a více času, má některé velké výhody.

  • máte velkou kontrolu nad dobou vaření. Potraviny lze připravit a vakuově uzavřít až den předem a nechat je pomalu vařit ve vodní troubě. Jídlo můžete připravit přes noc a servírovat ho, kdykoli budete chtít.
  • nemusíte sami kontrolovat teplotu - maso a ryby můžete vařit po nastavenou dobu, aniž byste museli sami kontrolovat teplotu
  • vaření metodou sous vide je bez použití rukou! - stačí jen vakuově zabalit potraviny, vložit je do vody, nastavit teplotu a odejít
  • Sous vide zachovává více živin a vitamínů než jiné způsoby vaření.
  • vařiče sous vide umožňují křehčí maso
  • sous vide lze vařit téměř cokoli, někteří šéfkuchaři ji používají i k vaření vajec na měkko.

Jak se používá vakuový hrnec Sous-vide?

Pro začátek budete potřebovat alespoň tři věci: vodu, velkou nádobu a uzavíratelný sáček. Nejběžnějším typem prémiových uzavíratelných sáčků jsou vakuově uzavíratelné sáčky, které můžete získat na našich webových stránkách.

Vzhledem k tomu, že vařením sous vide se chuť jídla zintenzivňuje, doporučujeme před zabalením do sáčku použít malé množství koření na dochucení jídla. Sáček jednoduše naplňte, vymačkejte z něj vzduch a vložte jej do teplé vodní lázně v nádobě.

Jaké jsou základní požadavky na vařič sous-vide?

Kromě vařiče sous-vide budete potřebovat další vybavení, jako je vakuová svářečka, vakuové sáčky nebo fólie, vakuová pumpa. Některé z nich jsou uvedeny níže:

Vakuovačka na Sous-vide stroj: Vakuové těsnicí stroje fungují tak, že z plastového sáčku s potravinou před jeho uzavřením teplem odstraní vzduch. Potraviny tak vydrží déle čerstvé, protože se v nich vytvoří prostředí, které mimořádně ztěžuje rozvoj mikrobů. Používá se pro vaření pod vakuem, protože těsné těsnění také zabraňuje ztrátě vlhkosti a připalování.

Sáčky do vakuovačka na Sous-vide: Potraviny vydrží ve vakuových sáčcích až 8krát déle čerstvé. Všechny živiny zůstávají nedotčené a mají stále plnou chuť a vůni. Tyto sáčky jsou pro vaření ve vakuu nejlepší, protože jsou odolné a při zahřátí vydrží popálení.

Abychom vám zaručili velmi úspěšný zážitek z vaření, nabízíme vám vše, co potřebujete pro vaření sous-vide, od vařičů sous-vide až po veškeré příslušenství od renomovaných firem, jako jsou např Severin a Zwilling.