Špikovací nože

25 položek celkem
Špikovací nůž CLASSIC 10 cm, WÜSTHOF
1 989 Kč
WU406610
Špikovací nůž CLASSIC 9 cm, WÜSTHOF
1 829 Kč
WU406609
Špikovací nůž CLASSIC IKON 9 cm, WÜSTHOF
2 359 Kč
WU408609
Špikovací nůž IKON 12 cm, WÜSTHOF
4 219 Kč
WU498612
Špikovací nůž IKON 9 cm, WÜSTHOF
4 263 Kč –7 %
3 949 Kč
WU498609
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž FOUR STAR® 8 cm, ZWILLING
1 450 Kč –11 %
1 280 Kč
ZW31070081
Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" 13 cm, ZWILLING
1 920 Kč –23 %
1 462 Kč
ZW31020131
148805 spikovaci nuz 10 cm zwilling pro
1 970 Kč
ZW38400101
Špikovací nůž ALPHA OAK 13 cm, hnědá, Güde Solingen GUDEE76413
Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" 10 cm, ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
D764 10 white GUDED76410
145046 spikovaci nuz classic line wmf
699 Kč –12 %
612 Kč
WM1874536030
Špikovací nůž TWIN GRIP XS 9 cm, ZWILLING
295 Kč –7 %
273 Kč
ZW38601090
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, tyrkysová, ZWILLING ZW38160100
Špikovací nůž TWIN GOURMET 10 cm, ZWILLING
695 Kč –17 %
570 Kč
ZW31620100
Špikovací nůž KAPPA 10 cm, stříbrná, Güde Solingen GUDE76410
Špikovací nůž 12 cm, černá, plast, Victorinox
709 Kč –6 %
660 Kč
VN5200312
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, zelená, ZWILLING
273 Kč
ZW38094101
Špikovací nůž GOURMET 10 cm, ZWILLING
981 Kč –31 %
669 Kč
ZW36110101
Špikovací nůž CLASSIC IKON CREME 12 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4086012
Špikovací nůž TWIN CHEF 2 10 cm, ZWILLING
923 Kč
ZW34910101
Nahoru
Další produkty

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.