Špikovací nože

12 položek celkem
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž FOUR STAR® 8 cm, ZWILLING
1 450 Kč –11 %
1 280 Kč
ZW31070081
Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" 13 cm, ZWILLING
1 920 Kč –23 %
1 462 Kč
ZW31020131
148805 spikovaci nuz 10 cm zwilling pro
1 970 Kč
ZW38400101
Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" 10 cm, ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, tyrkysová, ZWILLING ZW38160100
Špikovací nůž KAPPA 10 cm, stříbrná, Güde Solingen GUDE76410
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, zelená, ZWILLING
273 Kč
ZW38094101
Špikovací nůž CLASSIC IKON CREME 12 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4086012
Špikovací nůž TWIN CHEF 2 10 cm, ZWILLING
923 Kč
ZW34910101
Špikovací nůž TWIN GRIP 9 cm, žlutá, ZWILLING
255 Kč –21 %
199 Kč
ZW38091081

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.