odpocet
5 dní
1 hodina
10 minut
35 sekund

Špikovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
16 položek celkem
Nerezová ocel Zrušit filtry
Špikovací nůž CLASSIC IKON CREME 12 cm, WÜSTHOF
–15 %
2 234 Kč
2 629 Kč
Promo
WU4086012
Špikovací nůž ALL * STAR 10 cm, černé logo, Zwilling
–40 %
869 Kč
1 460 Kč
Promo
ZW1020437
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, ZWILLING
–10 %
260 Kč
289 Kč
Promo
ZW38720100
Špikovací nůž TWIN GRIP 9 cm, žlutá, ZWILLING
–18 %
207 Kč
255 Kč
Promo
ZW38091081
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, zelená, ZWILLING
–13 %
216 Kč
249 Kč
Promo
ZW38094101
Špikovací nůž ALPHA OAK 13 cm, hnědá, Güde Solingen
–15 %
1 997 Kč
2 350 Kč
Promo
GUDEE76413
D764 10 white
–15 %
2 273 Kč
2 675 Kč
Promo
GUDED76410
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, tyrkysová, ZWILLING
–20 %
216 Kč
273 Kč
Promo
ZW38160100
Špikovací nůž KAPPA 10 cm, stříbrná, Güde Solingen
–15 %
1 700 Kč
2 000 Kč
Promo
GUDE76410
Špikovací nůž CLASSIC IKON CREME 9 cm, WÜSTHOF
–15 %
2 005 Kč
2 359 Kč
Promo
WU4086009
Špikovací nůž ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 10 cm, hnědá, Güde Solingen
–15 %
GUDEV76410
M764 10
–15 %
1 933 Kč
2 275 Kč
Promo
GUDEM76410
Kategory
Špikovací nůž ALPHA POM 13 cm, černá, Güde Solingen
–15 %
1 487 Kč
1 750 Kč
Promo
GUDE176413
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž IKON 9 cm, WÜSTHOF
–15 %
3 356 Kč
3 949 Kč
Promo
WU498609
Špikovací nůž TWIN CHEF 2 10 cm, ZWILLING
–26 %
660 Kč
899 Kč
Promo
ZW34910101

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.