odpocet
0 dní
21 hodin
44 minut
28 sekund

Špikovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
9 položek celkem
ZWILLING Zrušit filtry
Špikovací nůž ALL * STAR 10 cm, černé logo, Zwilling
–40 %
869 Kč
1 460 Kč
ZW1020437
Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" 10 cm, ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, ZWILLING
289 Kč
ZW38720100
Špikovací nůž TWIN GRIP 9 cm, žlutá, ZWILLING
–9 %
231 Kč
255 Kč
ZW38091081
Špikovací nůž TWIN GRIP XS 9 cm, ZWILLING
–10 %
265 Kč
295 Kč
ZW38601090
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, zelená, ZWILLING ZW38094101
Špikovací nůž TWIN GOURMET 10 cm, ZWILLING
–11 %
570 Kč
646 Kč
ZW31620100
Špikovací nůž TWIN GRIP 10 cm, tyrkysová, ZWILLING ZW38160100
Špikovací nůž TWIN CHEF 2 10 cm, ZWILLING
899 Kč
ZW34910101

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.