Stolní mixéry
Stolní mixéry – mixujte efektivně
Stolní mixéry se většinou používají k přípravě krémových polévek, zdravých smoothies nebo alkoholických nápojů, ale lze je použít také k přípravě domácího hummusu, pesta, pyré nebo čehokoli, co potřebujete k emulgaci nebo drcení.
Mám si vybrat stolní mixér nebo tyčový mixér?
Přestože tyčové mixéry jsou kompaktní, praktické a nezaberou mnoho místa ve vašich kuchyňských zásuvkách, stolní mixéry nabízejí mnoho dalších výhod – jsou jednoduše výkonnější, mají více funkcí a výsledkem jsou krémovější, jemnější polévky, omáčky, pyré a dipy. No, je pravda, že zaberou více místa na vašich kuchyňských deskách a vyžadují více čištění a ingredience z hrnců nebo misek musíte přenést do mísy stojanového mixéru, ale textura hotového produktu stojí za tu námahu. Stolní mixéry jsou také preferovaným řešením pro mixování tvrdých prvků, jako jsou kostky ledu pro mražené nápoje nebo mražené ovoce pro smoothies.
Při rozhodování, zda si pořídit stolní mixér, byste měli přemýšlet o zamýšleném účelu. Co obvykle vaříte, budete vlastně potřebovat spotřebič, který dokáže efektivně mixovat suroviny? Připravujete často smoothie, nápoje, polévky, zeleninové těstoviny a pyré nebo pesto? Pokud je odpověď ano, rozhodně byste si měli do kuchyně pořídit stolní mixér.
V Kulině je k dispozici mnoho stolních mixérů, všechny v různých cenových relacích a s odlišnými funkcemi. Vyberte si retro styl od Smeg nebo KitchenAid nebo si vyberte něco s modernějším vzhledem a zvolte si stolní mixér od Alessi, ETA nebo WMF.
Údržba a péče o váš stojanový mixér
Pokud má váš stolní mixér potíže se zpracováním ingrediencí, neváhejte rázně použít pěchovadlo, aby se směs pohybovala kolem nožů. Ujistěte se, že nádoba mixéru je naplněna alespoň z 25 %, přidejte trochu tekutiny nebo zapněte mixér na vyšší rychlost, aby břitvy fungovaly plynuleji. Pokud se však ingredience nezačnou pohybovat, nižší rychlost jim také může pomoci, aby se začaly pohybovat.
Je také dobré přidat přísady podle pokynů v receptu; knihy receptů mixéru obvykle obsahují pořadí ingrediencí. Normální pořadí přidávání ingrediencí do mixéru při vytváření smoothie bez receptu je následující: nejdříve zelenina, potom syrové ovoce a zelenina, mražené jídlo, led a tekutina až nakonec.
A pokud jste fanouškem smoothie, podívejte se také na naši nabídku smoothie makerů, které vám pomohou připravit domácí smoothie a vzít si ho s sebou na cesty se speciální přenosný džbán.