Sůl

1 položek celkem
Slánka a pepřenka RO 6,5 cm, bílá / černá, Rosendahl RSD20495

Gurmánské a ochucené soli - malá pozornost pro vaši kuchyni nebo pro vašeho přítele...

Sůl - je při vaření důležitá?

Sůl je stejně jako pepř jedním z nejoblíbenějších koření, kterým se pokrmy ochucují již tisíce let. Každý šéfkuchař by asi řekl, že sůl je jedním z největších přátel lidstva! Vedly se kvůli němu války, mohly se v něm vyplácet platy, pomáhal lidem hojit rány a dokonce mohl přinášet štěstí!

Jaké jsou hlavní úlohy soli v kuchyni? Je to zdravé?

Sůl přináší více chuti a je základní živinou a konzervační látkou. A přestože přidávání příliš velkého množství soli do pokrmů může být nezdravé, sůl je živina, která je pro život člověka nezbytná - vyrovnává tekutiny v krvi, udržuje zdravý krevní tlak a reguluje funkci svalů a nervových vzruchů.

Sůl - čím ji můžete ochutit a jak ji podávat?

Nezapomeňte, že sůl zvýrazňuje přirozenou chuť surovin, ale pokud se bojíte jídlo příliš solit, můžete ho osolit jen trochu a přinést na stůl kvalitní čistou nebo ochucenou sůl. Sůl - na rozdíl od pepře nemusí být čerstvě namletá (neobsahuje těkavé látky, které se uvolňují mletím, a nestárne), ale můžete použít mlýnek nebo hmoždíř, abyste získali správnou velikost soli pro váš pokrm.

Na Kulina vám nabízíme zajímavý výběr přírodních a zdravých gurmánských solí a koření. Skvěle vypadají na kuchyňské poličce nebo pracovní desce i na stole, kde hostům dodají správné aroma a nabídnou jim nové chutě.

Jaké ingredience se obvykle používají k ochucení soli?

  • sušené byliny
  • sušené citrusy nebo rajčata
  • ostatní koření

K čemu můžete použít ochucenou sůl?

Pomocí našich solných směsí okořeníte všechny druhy pokrmů, i ty nejjednodušší! Ochucenou sůl můžete použít pro:

  • všechny druhy salátů a zelenin
  • nad masem a rybami
  • přes pečenou zeleninu a brambory
  • těstovinové pokrmy
  • kvalitní chléb s... plátky rajčat
  • dezerty (sůl se sušeným chilli se hodí zejména k čokoládě!)