Tlakové hrnce

8 položek celkem
Tlakový hrnec  DIAMOND ACTIVE LITE 28 cm, na indukci, WOLL WL128DALI
Tlakový hrnec  DIAMOND ACTIVE LITE 24 cm, na indukci, WOLL WL124DALI
Tlakový hrnec PREMIUM 6,5 l, bez vložky, WMF
6 500 Kč
WM0795839990
Tlakový hrnec PERFECT PLUS 6,5 l 22 cm, s vložkou, WMF
5 700 Kč
WM794836040
Rukojeť, pro tlakové hrnce blue point®, Fissler
950 Kč –27 %
690 Kč
FS02164100700

Tlakové hrnce – rychlé a efektivní hrnce do vaší kuchyně

Co je to tlakový hrnec na sporák? Jak tlakový hrnec funguje?

Tlakový hrnec s varnou deskou je speciální druh hrnce, který udržuje páru vytvořenou při ohřívání jeho obsahu. S narůstající párou se zvyšuje tlak a teplota, díky čemuž je vaření mnohem rychlejší. Utěsněné víko udrží páru uvnitř, což z potravin získává více chuti. Tlakové hrnce na sporák využívají vaši varnou desku jako zdroj tepla a jsou rychlejší než elektrické tlakové hrnce.

K čemu lze tlakový hrnec použít?

Tlakové hrnce jsou velmi univerzální a lze je použít pro:

  • dušení
  • vaření na páře
  • hnědnutí

a přípravu takových jídel, jako jsou dušená masa, polévky, kari, vývary, čočka, fazole, bramborové kaše, zelenina, kuře atd.

Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci?

Existuje mnoho důvodů, proč tolik lidí používá tlakové hrnce a nedovede si bez nich představit vaření, i přes to, že to nějakou dobu trvá, než se je naučí používat. Hlavní výhody tlakových hrnců jsou:

  • vaření v tlakovém hrnci je rychlejší a usnadňuje vám život,
  • Tlakové hrnce jsou velmi univerzální a umožňují vařit mnoho různých jídel,
  • umožňují ekonomické vaření, které vám šetří čas a energii,
  • vysoká teplota zkracuje dobu vaření a získává z jídla více chuti, díky čemuž budou vaše jídla chutnat lahodně,
  • při vaření v tlakovém hrnci se ztratí méně živin a vitamínů, díky čemuž jsou vaše jídla zdravější,
  • vaření v jednom hrnci znamená, že budete mít po vaření méně čištění a méně mytí a utěsněné víko chrání vaše pracovní desky před postříkáním
  • Tlakové hrnce na sporák jsou rychlejší než elektrické tlakové hrnce

Jaké jsou nevýhody vaření v tlakovém hrnci?

Nemůžete otevřít tlakový hrnec, abyste zkontrolovali, zda je jídlo hotové, a nějakou dobu trvá, než se s ním naučíte pracovat, což v některých případech může vést k převaření jídla, ale jakmile na to přijdete, budete chtít používat váš tlakový hrnec neustále. To můžeme zaručit! Měli byste také pamatovat na to, že při vaření v tlakovém hrnci musíte všechny ingredience vařit přesně stejnou dobu a to není vhodné pro všechny typy jídel.

V Kulině najdete spoustu spolehlivých tlakových hrnců, které jsou skvělou investicí (prohlédněte si naše nejprodávanější tlakové hrnce zde) . Kvalitní tlakový hrnec, o který se dobře pečuje, vám bude sloužit mnoho let. Pokud hledáte dobrý tlakový hrnec, který vydrží celý život, zkontrolujte tlakové hrnce od Tefal nebo WMF – značek, které se specializují na spolehlivé a bezpečné tlakové hrnce vhodné pro všechny zdroje tepla, které kombinují technologii s designem.