odpocet
4 dny
16 hodin
59 minut
13 sekund

Univerzální a klasické pánve

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
22 položek celkem
WMF Zrušit filtry
Pánev PROFIRESIST 28 cm, WMF
–7 %
2 999 Kč
3 259 Kč
WM1756286411
Pánev PROFIRESIST 28 cm, hluboká, WMF
3 782 Kč
WM1756486411
Nepřilnavá pánev PROFIRESIST 28 cm, s obracečkou, WMF
–8 %
2 987 Kč
3 259 Kč
WM1756289990
Pánev PROFIRESIST 24 cm, WMF
2 980 Kč
WM1756246411
Sada pánví PERMADUR ADVANCE, sada 2 ks, WMF
–9 %
3 889 Kč
4 299 Kč
WM775024021
Pánev DURADO 24 cm, WMF
–11 %
1 989 Kč
2 249 Kč
WM0748246021
Pánev DURADO 32 cm, WMF
3 090 Kč
WM748326021
Pánev SPEED PROFI PRO 28 cm, WMF
3 263 Kč
WM1771286021
Sada pánví DEVIL, sada 2 ks, WMF
4 429 Kč
WM741609990
Univerzální pánev DURADO 28 cm, WMF
2 749 Kč
WM0748286021
Sada pánví DEVIL, sada 2 ks, stříbrná, nerezová ocel, WMF WM733026299
Pánev GOURMET PLUS 28 cm, matná, nerez, WMF
2 620 Kč
WM0728286031
Kategory
Pánev DURADO 20 cm, WMF
2 000 Kč
WM748206021
1280 960 60 fit panev wmf durado o 20 cm copy www wmf cz 1
1 790 Kč
WM744206021
Pánev GOURMET PLUS 24 cm, matná, nerez, WMF
2 828 Kč
WM0728246031
Pánev SPEED PROFI PRO 24 cm, WMF
3 240 Kč
WM1771246021
Pánev MINI 18 cm, WMF
928 Kč
WM0718806041
Pánev PERMADUR® PREMIUM 24 cm, hluboká, WMF
3 119 Kč
WM0576444291
Pánev PERMADUR® PREMIUM 28 cm, mělká, WMF
2 943 Kč
WM0576284291
Pánev PERMADUR® PREMIUM 28 cm, hluboká, WMF
3 368 Kč
WM0576484291
1280 960 60 fit set panvi permadur excellent o 24 28 cm copy www wmf cz 1
–18 %
2 367 Kč
2 899 Kč
WM546034021
WMF Uni panev DEVIL 28cm 1
–17 %
2 270 Kč
2 749 Kč
WM741486901

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve