Univerzální a klasické pánve

37 položek celkem
Sada pánví CENIT 28 cm + CATANIA 24 cm, sada 2 ks, Fissler FS045353021000
Pánev CERATAL COMFORT 28 cm 3,2 l, Fissler
2 975 Kč
FS159220281000
169499 045 300 02 100 sa
2 287 Kč
FS45300021000
170876 081 353 24 100 sa p
2 250 Kč
FS81353241000
Pánev CERATAL COMFORT 24 cm 2,1 l, Fissler
2 375 Kč
FS159220241000
Univerzální pánev MOMENTS 26 cm, vínově červená, litina, Fissler FS064310261000
Sada pánví CENIT RED, sada 2 ks, červená, hliník, Fissler FS45304021000
Univerzální pánev CERATAL CLASSIC 26 cm, béžová, hliník, Fissler FS157220261000
Pánev ADAMANT COMFORT 28 cm 3,2 l, Fissler
2 975 Kč
FS159105281000
Nepřilnavá pánev ADAMANT COMFORT 20 cm, Fissler
2 125 Kč
FS159105201000
170879 081 353 28 100 sa p
2 500 Kč
FS81353281000
Pánev CENIT SNACK 18 cm 0,7 l, Fissler
875 Kč
FS45300181000
Univerzální pánev CENIT 24 cm, Fissler
1 200 Kč
FS45300241000
Univerzální pánev ADAMANT COMFORT 32 cm, černá, hliník, Fissler FS159105321000
Univerzální pánev MOMENTS 26 cm, slonovinově bílá, litina, Fissler FS064300261000
Nepřilnavá pánev ADAMANT CLASSIC 28 cm, Fissler
2 725 Kč
FS157304281000
Univerzální pánev MOMENTS 24 cm, slonovinově bílá, litina, Fissler FS064300241000
Nepřilnavá pánev ADAMANT CLASSIC 20 cm, Fissler
1 875 Kč
FS157304201000
Univerzální pánev CERATAL CLASSIC 24 cm, béžová, hliník, Fissler FS157220241000
170288 170288 panev cenit fissler 24 cm
1 699 Kč –11 %
1 500 Kč
FS45301241000
Pánev HAPPCHEN 16 cm 0,65 l, Fissler
983 Kč
FS8316161000
170285 panev cenit fissler 20 cm
1 574 Kč
FS45301201000
170072 univerzalni panev cenit fissler 20 cm
1 150 Kč
FS45300201000
Pánev ADAMANT COMFORT 26 cm 2,2 l, Fissler
2 725 Kč
FS159105261000
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve