199 položek celkem
Roztírač na palačinky B BOIS, de Buyer
203 Kč
DB487301
Obracečka B BOIS, de Buyer
619 Kč
DB270106
Šťouchadlo na brambory PROFI PLUS, drátěné, WMF
710 Kč
WM1871696030
Obracečka, WMF
Obracečka, WMF
Skladem (>5 ks)
285 Kč
WM1870897250
Naběračka PROFI PLUS 9 cm, WMF
679 Kč
WM1871016030
Obracečka NORDIC KITCHEN , Eva Solo
624 Kč –18 %
509 Kč
ES530457
Naběračka DINNER, ZWILLING
858 Kč
ZW07150068
144968 sterka na testo 28 cm profi plus wmf
710 Kč
WM1871956030
Obracečka B BOIS 30 cm, na palačinky, dřevo, de Buyer DB487300
144989 obracecka na palacinky profi plus wmf
549 Kč –9 %
497 Kč
WM1872496030
Mašlovačka PRO, silikon, ZWILLING
712 Kč
ZW37160011
Vařečka NORDIC KITCHEN, Eva Solo
601 Kč
ES530460
Roztírač na palačinky PROFI PLUS , WMF
419 Kč
WM1872426030
Obracečka 31 cm, hnědá, silikon, Staub
467 Kč
ST405031010
Šťouchadlo na brambory DELTA™, skládací, Joseph Joseph JS10161
Obracečka WOK PROFI PLUS, plast, WMF
680 Kč
WM1874966030
144884 naberacka na omacku profi plus wmf
679 Kč –11 %
599 Kč
WM1871046030
Šťouchadlo na brambory PROFI PLUS, WMF
725 Kč
WM1871386030
Šlehací metla GÖMA 40 cm, de Buyer
1 019 Kč
DB261040
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • Kuchyňská lžíce  která se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňského náčiní často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kousek ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny nebo nabírání masa z omáčky.
  • Štětcem na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • Mačkadlo na brambory se používá k mělnění měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo vařené zeleniny.
  • Roztírače na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích a pánvích.
  • Stěrka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a omáček.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňského náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňské mísy), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňského náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití v kontaktu s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.