Vařečky, naběračky, obracečky a špachtle
Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje
Co je to kuchyňské náčiní?
Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.
Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:
- Kuchyňská lžíce která se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
- Sada kuchyňského náčiní často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
- Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kousek ryby.
- Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny nebo nabírání masa z omáčky.
- Štětcem na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
- Mačkadlo na brambory se používá k mělnění měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo vařené zeleniny.
- Roztírače na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích a pánvích.
- Stěrka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
- Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a omáček.
Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.
Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňského náčiní?
K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňské mísy), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňského náčiní jsou:
- Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
- Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití v kontaktu s vysokou teplotou.
- Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
- Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
- Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.
Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.