odpocet
5 dní
16 hodin
48 minut
43 sekund
Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
242 položek celkem
Roztírač na palačinky B BOIS, de Buyer
208 Kč
DB487301
Naběračka PROFI PLUS 9 cm, WMF
679 Kč
WM1871016030
Pěnovačka / naběračka děrovaná  PROFI PLUS, jemná, WMF WM1871976030
Šťouchadlo na brambory PROFI PLUS, WMF
752 Kč
WM1871386030
Obracečka B BOIS, de Buyer
649 Kč
DB270106
Obracečka B BOIS 30 cm, na palačinky, dřevo, de Buyer DB487300
Šťouchadlo na brambory PROFI PLUS, drátěné, WMF WM1871696030
Obracečka GOURMET 20 cm, WÜSTHOF
1 859 Kč
WU9035092020
Obracečka WOK PROFI PLUS, plast, WMF
752 Kč
WM1874966030
Pěnovačka / naběračka děrovaná  PROFI PLUS 11 cm, WMF WM1871026030
Kategory
Obracečka B BOIS, pružná, de Buyer
–9 %
586 Kč
649 Kč
DB270107
Obracečka PROFI PLUS 32 cm, plast, WMF
1 062 Kč
WM1871596030
Kuchyňská lžíce B BOIS , de Buyer
649 Kč
DB270101
Naběračka na špagety PROFI PLUS, WMF
752 Kč
WM1871086030
173831 obracecka na wok continenta 32 cm
219 Kč
CONT4932
144884 naberacka na omacku profi plus wmf
768 Kč
WM1871046030
Obracečka B BOIS, ohnutá, dřevo, de Buyer
242 Kč
DB487530
Vařečka PROFI PLUS, silikon, WMF
560 Kč
WM1873056030
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • Kuchyňská lžíce  která se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňského náčiní často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kousek ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny nebo nabírání masa z omáčky.
  • Štětcem na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • Mačkadlo na brambory se používá k mělnění měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo vařené zeleniny.
  • Roztírače na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích a pánvích.
  • Stěrka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a omáček.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňského náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňské mísy), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňského náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití v kontaktu s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.