odpocet
5 dní
23 hodin
58 minut
1 sekunda

Vykošťovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
18 položek celkem
Vykosťovací nůž CLASSIC 16 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4603
zwilling zwilling four star uitbeenmes 14cm
1 905 Kč
ZW31086141
Vykosťovací nůž CLASSIC IKON CREME 14 cm, WÜSTHOF WU46160
Vykosťovací nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 16,5 cm, Dellinger DNGRKH169
Vykosťovací nůž 15 cm, Victorinox
599 Kč
VN5666315
Dranžírovací nůž GO FOR GOLD 21 cm, F.DICK
2 646 Kč
FDCK814562180
177422 sebraschil hr1 kl 1536x228
1 279 Kč
FORGEDSDV625006
Vykosťovací nůž CLASSIC 10 cm, WÜSTHOF
2 359 Kč
WU4601
Vykosťovací nůž CLASSIC 14 cm, WÜSTHOF
2 359 Kč
WU4602
Okrajovací nůž PINK SPIRIT 9 cm, růžová, F.DICK FDCK817470979
Kategory
Vykosťovací nůž CARBON FRAGMENT 15 cm, černá, Dellinger DNGRH140B
Vykosťovací nůž FOUR STAR® 15 cm, Yaxell
3 690 Kč
YAX35506
Vykosťovací nůž GOURMET 18 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU1030103818
177335 177335 sebrauitbeen lr1 kl 1
1 704 Kč
FORGEDSDV625037
Vykosťovací nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.