Wok MINERAL B 32 cm, s plochým dnem, ocel, de Buyer
Kód: DB561832Související produkty
Detailní popis produktu
Hlavní výhody:
- wok s plochým dnem pro rychlou přípravu pokrmů se zachováním maxima vitamínů a zdraví prospěšných látek
- vyroben z oceli o tloušťce 2 mm, což zajišťuje vynikající tepelnou vodivost
- ideální pro zdravé a rychlé vaření potravin, ideální i pro dietní kuchyni s nízkým obsahem tuku
- umožňuje excelentní karamelizaci potravin
- vysoké hrany zabraňují únikům při vaření a umožňují snadné míchání
- vhodný pro použití s jakýmkoli kuchyňským náčiním (kov, plast, dřevo)
- speciální povrch na bázi včelího vosku zajistí přirozenou nepřilnavost, která se používáním ještě zdokonaluje (nejedná se o nepřilnavou pánev)
- ergonomická nýtovaná rukojeť, zakřivená ve francouzském stylu
- vynikající tepelná vodivost
- vhodný na všechny typy varných desek včetně indukce i do trouby do 200°C (na 10 minut)
Dodatečné informace:
- průměr: 32 cm
- průměr dna: 10 cm
- výška: 10 cm
- materiál: ocel
- není opatřena žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahuje PFOA ani PTFE
- bez přidaných chemikálií - šetrné k životnímu prostředí
- estetické nedokonalosti jsou způsobeny ruční výrobou a nejsou důvodem k reklamaci
- před prvním použitím si pečlivě přečtěte návod, jak železnou pánev vypálit a jak o ni pečovat - na reklamace způsobené špatným používáním nebude brán zřetel
- pouze ruční mytí
Jak pečovat o pánve MINERAL B:
- Ocelové pánve de Buyer jsou pánve na celý život a mají také celoživotní záruku. Ta se však nevztahuje na reklamace způsobené špatným používáním. Před prvním použitím si proto prosím pečlivě přečtěte návod.
- Ocel je přírodní materiál a pánve jsou vyráběny ručně. Mohou mít tedy drobné přirozené estetické nedokonalosti.
- Před prvním použitím pánev vybalte z originálního obalu a omyjte houbičkou pod horkou tekoucí vodou. Důkladně omyjte vosk z povrchu celé pánve.
- Pánev tzv. vypalte, na postup se můžete podívat ve videu vpravo. Zapněte plotýnku na střední výkon, aby se nevypokuklo dno (zejména na indukci) a položte na ni pánev. Do pánve nalijte cca 1-2 mm oleje a nechte zahřívat dokud nezačne olej kouřit = vypálení je hotové (během vypalování pánví otáčejte, aby se olej dostal i na vnitřní boky, pánev začne na dně místy tmavnout).
- Nechte pánvičku zchladnout a zbytek oleje vytřete ubrouskem či hadříkem, neomývejte, aby zůstal ochranný film a zabránilo se vzniku rzi, pánev je připravena k použití.
- Pánev stačí po použití vytřít papírovou utěrkou, naolejovaný povrch pánev chrání. Skladujte na suchém místě.
- Mycí prostředky používejte jen výjimečně a NIKDY nedávejte pánev do myčky ani ji nenechávejte odmočit!!!
Postupné tmavnutí pánve je přirozené, zajišťuje lepší nepřilnavost povrchu. Případně vzniklý rez lze odstranit hrubou stranou houbičky a pak naolejovat, není důvodem k reklamaci pánve.
Ocelová pánev a indukce:
Ocel (železo) je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je proto výjimečný. Na indukčním vařiči proto prosím dodržujte tyto pokyny:
- nepoužívejte maximální výkon, i nižší výkon na indukci postačí na skvělé propečení
- nepoužívejte funkci booster (rychlý náběh ohřevu)
- nepřehřívejte pánev, pokud je prázdná
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář