Škrabky

57 položek celkem
OXO21081 1 OXO21081
Škrabka na brambory Victorinox červená
170 Kč
VN76073
Škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
519 Kč –18 %
425 Kč
ZW37160021
Škrabka na zeleninu GREEN TOOLS 14 cm, zelená, plast, Eva Solo ES531546
Výkyvná škrabka na zeleninu Profi Plus WMF
710 Kč
WM1871556030
Výkyvná škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
615 Kč
ZW37160036
Škrabka na rajčata Victorinox zelená
170 Kč
VN760754
Škrabka na rajčata Victorinox růžová
160 Kč
VN760755
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox červená VN760791
vyr 19935Skrabka na rajcata nebo kiwi zluta Victorinox 2
190 Kč
VN760758
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná černá
190 Kč
VN50203
Škrabka na rajčata/zeleninu Gourmet WMF
300 Kč
WM1892536230
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071814
Škrabka s rovným ostřím zelená Multi-peel™ Joseph Joseph JS10108
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox žlutá VN760798
Multi škrabka na ovoce a zeleninu Fissler
491 Kč
FS00104001000
škrabka na brambory victorinox oranžová
152 Kč
VN760759
149423 skrabka na rajcata victorinox cervena
169 Kč
VN760751
Škrabka rovná Duo 80005 Joseph Joseph
229 Kč
JS80005
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf
679 Kč
WM1872616030
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.