Škrabky

15 položek celkem
Škrabka Julienne Duo 80006 Joseph Joseph
249 Kč
JS80006
142061 skrabka na brambory victorinox cerna
190 Kč
VN50103
OXO11261400 1 OXO11261400
OXO21081 1 OXO21081
176834 skrabka 0f2da87ee5957450aedfcc5e19c2483b
174 Kč
FDCK8252500
Škrabka na brambory Victorinox černá
190 Kč
VN760733
Škrabka na zeleninu Ingrenio Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071014
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071814
Škrabka na zeleninu TWIN černá, Zwilling
255 Kč
ZW38185060
Škrabka na rajčata Victorinox černá
164 Kč
VN76075
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná černá
190 Kč
VN50203
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014 Tefal
269 Kč –7 %
249 Kč
TEFK2074014
OXO11244100 1 OXO11244100

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.