Japonský nůž NAKIRI 4000FC 17 cm, sekáčkový, MIYABI
Kód: MB33952171Související produkty
Detailní popis produktu
"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."
Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař
Extrémně ostrý japonský nůž NAKIRI je tvarem sekáčku vhodný především ke krájení zeleniny a ovoce na plátky a kostičky. Výrazná výška čepele a její jemnost umožňuje snadný průnik i masem a rybami, které neobsahují kosti. Japonský široký nůž můžete po krájení využít i pro samotné nabrání a přenesení nakrájených surovin. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. Osmiboká skvěle vyvážená rukojeť z exotického dřeva skvěle padne do ruky a práce s nožem je maximálně bezpečná a pohodlná.
Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti. Nejedná se o klasický sekáček na maso.
Specifikace: délka čepele 17 cm
Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 4000FC vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost a bezpečnost.
Čepel nože je vyrobena z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.
Osmiboká rukojeť poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 4000FC plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.
- Vyrobeno z dvakrát tvrzené chromované oceli FC61
- Tvrdost 61 Rockwella
- CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
- 2vrstvé ostří
- Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
- Autentický, úzký japonský tvar
- Ostří Katana edge
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
- Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
- Pohodlná rukojeť z dřeva pakka
- Osmiboký tvar, impregnované dřevo
- Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
- Ozdobný čep
- Gravírované logo
- Není vhodné do myčky
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů, a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.
Doporučení a údržba:
- Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
- Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
- Zabraňte ohýbání nože
- Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
- Chraňte ostří před nárazem
- Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
- Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
- Skladujte nůž na bezpečném místě
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.29 kg |
Barva: | Černá |
Materiál: | Nerezová ocel |
Rozměr: | 17 cm |
Délka čepele: | 17 cm |
Počet kusů: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nůž |
Série: | MIYABI 4000FC |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Výrobce: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
✓ Špičkový japonský výrobce nožů |
Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.
Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.